In & abouts

De naam Toko Lo is ontstaan in mijn familie. Waar ik voluit Lola heet, wordt dit als sinds ik mij kan herinneren verkort tot Lo. De toko is er later aan vast geplakt.

Op jonge leeftijd was ik al helemaal verliefd op eten. Daar wilde ik graag mijn beroep van maken. Vastbesloten koos ik voor banketbakker. Meteen na de middelbare school begon mijn avontuur als banketbakker. Ik begon aan een werk-leer opleiding. Eerst in de banketbakkerij. Later wisselde ik naar een patisserie. Uiteindelijk afgestudeerd als allround banketbakker.

Het werd bekend bij familie en vrienden van de familie dat ik inmiddels aan het bakken/koken was geslagen. Er kwamen bestellingen voor taarten. Aanvankelijk voor de Cakeboss achtige exemplaren, later steeds meer voor Indisch gebak. Ik sprong op de fiets om mijn bestellingen af te leveren en bij de deur klonk het steeds vaker als “daar is Toko Lo”. Deze naam heb ik volledig omarmd en inmiddels zijn we onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Mijn Indische afkomst kwam met de tijd steeds meer centraal te staan in de keuken. Er was meer vraag naar. Ik ging mij er steeds meer in verdiepen. Op mijn 15e kookte ik mijn eerste rijsttafel zonder hulp. Vanuit daar ging ik steeds meer kookboeken lezen, te raad in de notities van oma, langs bij tantes en vooral veel zelf uitproberen.

De bestellingen en aanvragen kwamen binnen.
Vanuit een combinatie van mijn geschoolde én culturele achtergrond is de toko ontstaan.
In 2015 had ik mijn eerste event en kort erna schreef ik mij in bij de KVK, als Toko Lo dé Indische Bakery & Catering.

Tegenwoordig verzorg ik met alle liefde bestellingen op maat, rijsttafels, verjaardag- en bruidstaarten, catering opdrachten en zakelijke opdrachten.
Met als specialiteit toch wel de zoetigheden uit de Indische keuken.
Waar de agenda het toe staat, neem ik deel aan pasar malams en andere gezellige events.

Aan de hand van onze authentieke familie recepten bereid ik alles handmatig en vers in eigen keuken.

Toko Lo heeft nog geen eigen winkelpand.
Bestellingen worden bezorgd, opgestuurd met de post of opgehaald op afspraak in Woudenberg.

Vragen of een bestellingen plaatsen? Klik dan hier.
Voor de algemene voorwaarden die gelden bij bestellingen bij de toko, klik hier.

Voor een impressie van Toko Lo in de media, klik dan hier.

Volg Toko Lo ook op social media:

intsaicon fbicon

 Twitter_buttonimage