Achtergrond

Lola van Ruler is de drijvende kracht achter Toko Lo.
Als allround banketbakker begon ze meer dan 10 jaar geleden te bakken op bestelling.
In juni 2015 werd Toko Lo officieel geregistreerd bij de Kvk als
TOKO LO, Dé Indische bakery & catering.

In mei 2021 werd het harde werk bekroond met een eigen bakboek.
Het Toko Lo Indisch Bakboek.
Wat zelfs in de top 5 belandde van het Gouden Kookboek van 2021!

Tegenwoordig verzorgt Toko Lo met alle liefde bestellingen op maat.
Met als specialiteit de zoetigheden uit de Indische keuken.
Pasar Malams en events zijn leuke uitstapjes tussen de bestellingen door.
Daarnaast verzorgen we regelmatig catering opdrachten zowel particulier als zakelijk.

Toko Lo heeft nog geen eigen winkelpand.
Bestellingen worden bezorgd, opgestuurd met de post of opgehaald op afspraak in Woudenberg.

De naam Toko Lo is ontstaan in de familie. Waar ze voluit Lola heet, wordt dit altijd liefkozend verkort tot Lo. De toko is er later aan vast geplakt.

Op jonge leeftijd was ze al helemaal verliefd op eten. Daar wilde ze graag haar beroep van maken. Vastbesloten koos ze voor banketbakker. Meteen na de middelbare school begon het avontuur als leerling banketbakker. Lola startte met een werk-leer opleiding. Eerst in de banketbakkerij. Later wisselde ze naar een patisserie. Uiteindelijk afgestudeerd als allround banketbakker.

Oma Annie was een hele goede kok . Nadat zij verplicht naar Nederland was gekomen, leerde zij van haar inwonende  schoonmoeder koken. Al snel kreeg oma dit onder de knie én hoe. Jaren later kwam de familie ieder weekend vanuit het hele land op bezoek om van oma’s kookkunsten te genieten. Denstraat 30 in Amersfoort was dé plek waar iedereen samenkwam. Ook vrienden van opa & oma en van alle 7 zonen. Iedereen was er welkom en er stond altijd wat lekkers voor hen klaar. Wat een geluk om dit ook aan moederskant van de familie te ervaren via Oma Jos. Die óók een hele goede kok was, net zoals mama dat is.

Nadat oma Annie overleed en de tantes ook wat ouder werden, besloot Lola om zich meer te verdiepen in de Indische recepturen. Met hulp van Oma Jos, mama en veel telefoontjes naar de tantes.

Het werd bekend bij familie en vrienden dat Lola inmiddels aan het bakken/koken was geslagen. De verzoekjes stroomde binnen; “jouw oma maakte altijd van die pasteitjes, heb jij dat recept” of “die laagjes taart met rum die jouw oma maakte, kan ik die bestellen?”. Bij het afleveren van de uitprobeersels of koekjes van school, werd Lola vrolijk verwelkomd met “daar is Toko Lo”. Die naam heeft zij volledig omarmd en inmiddels zijn zij onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Nadat de bestellingen en aanvragen zich hadden uitgebreid buiten de familie en kennissenkring, was het tijd om het officieel te maken. In juli 2015  werd Toko Lo, dé Indische Bakery & Catering officieel geregistreerd bij de KvK. Met de toko combineert Lola haar culturele en professionele achtergrond.

Volg Toko Lo ook op social media:

intsaicon fbicon

 Twitter_buttonimage