Lola van Ruler is de drijvende kracht achter Toko Lo. Als allround banketbakker begon ze meer dan 12 jaar geleden te bakken op bestelling. Op 27 juli 2015 werd Toko Lo officieel geregistreerd bij de Kvk als  TOKO LO,
Dé Indische bakery & catering.

In mei 2021 werd het harde werk bekroond met een eigen bakboek. Het Toko Lo Indisch Bakboek. Wat zelfs in de top 5 belandde van het Gouden Kookboek van 2021!

Tegenwoordig verzorgt Toko Lo met alle liefde bestellingen op maat. Met als specialiteit de zoetigheden uit de Indische keuken. Pasar Malams en events zijn leuke uitstapjes tussen de bestellingen door. Daarnaast verzorgen we regelmatig catering opdrachten zowel particulier als zakelijk.

Toko Lo heeft nog geen eigen winkelpand.

Bestellingen worden bezorgd, opgestuurd met de post of opgehaald op afspraak in Woerden.

De naam Toko Lo is ontstaan in mijn familie.

Waar ik voluit Lola heet, wordt dit al sinds ik mij kan herinneren verkort tot Lo. 
De toko is er later aan vast geplakt.

Op jonge leeftijd was ik al helemaal verliefd op eten. Daar wilde ik graag mijn beroep van maken. Vastberaden zei ik al vroeg dat ik banketbakker zou worden. Meteen na de middelbare school begon mijn avontuur als banketbakker. Ik begon aan een werk-leer opleiding.  Eerst in de banketbakkerij. Later wisselde ik naar een patisserie. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd als allround banketbakker.

Mijn oma Annie was een hele goede kok . Nadat zij verplicht naar Nederland was gekomen, leerde zij van haar schoonmoeder die in huis woonde koken. Al snel kreeg mijn oma dit onder de knie én hoe. Jaren later kwam de familie ieder weekend vanuit het hele land op bezoek om van mijn oma’s kook- & bakkunsten te genieten. Denstraat 30 in Amersfoort was dé plek waar iedereen samenkwam. Ook vrienden van opa & oma en van mijn vader en oompjes. Iedereen was er welkom en er stond altijd wat lekkers voor hen klaar. En wat een geluk had ik, om dit ook aan mijn moederskant van de familie te ervaren via Oma Jos. Die óók een hele goede kok was, net zoals mama.

Nadat mijn oma overleed en de tantes ook wat ouder werden, besloot ik mij wat meer te verdiepen in de Indische recepturen. Het werd bekend bij familie en vrienden dat ik inmiddels aan het bakken/koken was geslagen. De verzoekjes stroomde binnen; “jouw oma maakte altijd van die pasteitjes, heb jij dat recept” of “die laagjes taart met rum die jouw oma maakte, kan ik die bestellen?”. Bij het afleveren van mijn uitprobeersels of koekjes van school, werd ik vrolijk verwelkomd met “daar is Toko Lo”. Deze naam heb ik volledig omarmd en inmiddels zijn we onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Nadat de bestellingen en aanvragen zich hadden uitgebreid buiten de familie en kennissenkring, was het tijd om mij in 2015 in te schrijven bij de KVK, als Toko Lo, dé Indische Bakery & Catering. Met de toko combineer ik mijn culturele en professionele achtergrond.”