Recepten

Recept Kue Dadar (demo Ahoy)

In het Paasweekend geef ik 2x per dag demonstraties/workshops live vanaf het Senang Podium. Ik laat daar zien hoe je de Kue Dadar maakt of Kue Serabi Bandung. Kue Dadar is een pandan flensje opgerold en gevuld met een mengsel van cocos en Javaanse palmsuiker. Makkelijk te maken en daarvoor perfect als last minute snack voor onverwacht bezoek.

Hierbij het recept van de demo voor Kue Dadar:

Bahan Bahan (benodigdheden)
2 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
300 ml cocos melk
pandan naar smaak
snufje zout

Vulling:
200 gram cocosmelk
200 gram geraspte cocos
3 blokjes gula djawa
Snufje zout

Cara membuat (bereidingswijze)
Begin eerst met de vulling. Zet een pannetje op laag vuur met daarin de cocosmelk, gula djawa, snufje zout. Laat dit net zolang op staan tot de suiker gesmolten is. Roer er vervolgens genoeg geraspte cocos door, zodat het dik is en al het vocht is opgenomen.

Voor het beslag, meng het bloem met het zout. Voeg vervolgens als roerend de cocosmelk toe. Zodra dit goed gemengd is en er geen klontjes in het beslag zitten, voeg dan de eieren een voor een toe. Roer dit goed door.

Zet een pan op het vuur, vet deze in met wat olie. Schenk hierin het beslag en bak de pannenkoekjes. Maar niet bruin! Ze zijn het lekkerst en mooi zonder enige zichtbare kenmerken van het bakken.

Vul de pannenkoekjes na het bakken met de vulling en rol deze op. Sudah, selamat makan!

IMAG2682

2 gedachten over “Recept Kue Dadar (demo Ahoy)

  1. Ik heb hier zo’n trek in! Het recept ziet er goed uit, ik ga het uitproberen voor het offerfeest vrijdag.
    Wel vraag ik me af hoeveel 3 blokjes gula djawa zijn, ik heb nu een verpakking met 5 blokken maar weet niet of de formaten verschillen. Normaal gebruik ik altijd gula djawa stroop.

  2. oops zie hem een beetje laat. De blokken gula djawa zijn inderdaad niet zo sterk van smaak als de siroop. Dan kun je gerust 5 blokken gebruiken.

Reacties zijn gesloten.