Recepten

Toko Lo – Choco Brokjes


Hierbij het filmpje waarin mijn nichtje en ik choco brokjes maken. Het is een recept voor choco brokjes met allerlei koekjes en snoepjes erin. Met die koek/snoep kun je naar wens variëneren. Zo is het een ideale manier om de restjes uit de snoeplade eens op te maken. Of om de overgebleven paaseitjes of Chocoladeletters een nieuw leven te geven.

Wat heb je nodig?
300 gram pure chocolade van goede kwaliteit (minimaal 70%)
155 gram roomboter
300 gram snoep, koekjes, marshmellows

Vegan alternatief:
155 gram margarine
300 gram veganistische snoep en koekjes

Hoe ga je te werk?
Smelt de roomboter en chocolade au bain marie. Dat betekent in een vuurvaste vorm boven een pan koken water. Let erop dat het water de schaal niet raakt.

Zodra de chocolade-roomboter massa gesmolten is, haal je de kom weg van boven de pan. Zet het even weg om iets terug te koelen.

Bekleed een bakvorm van 20cm met een bakpapiertje.

Verzamel al het snoepgoed en koekjes. Verkruimel de koekjes en knip het snoep kleiner met een schaar. Meng al het snoepgoed/koekjes door de chocolade-roomboter massa. Zorg dat ieder stukje snoepgoed/koek bedekt is met chocolade.

Giet het geheel in de voorbereidde bakvorm. Laat het 2 uurtjes opstijven in de koelkast of zet het in de vriezer. Nadat het in de koeling is opgesteven, kun je het blok chocolade zo met bakpapiertje en al uit de bakvorm tillen. Nu kun je het in blokjes snijden. Optioneel kun je de blokjes nog bestuiven met cacaopoeder of poedersuiker of eetbare glitter. Enjoy!